Skip Navigation Links
Tancuri de racire Wedholms DF95L Grupuri frigorifice cu recuperator de caldure Tancuri de racire lapte Wedholms Agitatoare SIREM si controlere

Dotari suplimentare pentru tancuri de racire lapte inchise, de diferite marci si modele

Performantele tancurilor de racire a laptelui sunt inbunatatite prin echiparea cu dotari suplimentare, deasemenea reduceti costurile in productia de lapte, prin:

1) Recuperatore de caldura Interpac
Cand va recuperati caldura din procesul de racire a laptelui, optineti o functionare mai economica si mai ecologica. Sistemul de recuperare a caldurii Interpac este eficient in recuperarea calduri continuta in lapte. De la fiecare litru de lapte racit se poate optine, aproximativ un litru de apa incalzita la 40-45 ° C, atunci cand laptele se raceste de la 35 ° C pana la 4 ° C.
Caldura (apa calda) poate fi apoi utilizata pentru a spala tancul, incalzi apa potabila la vitei sau la o cantitate suficienta de lapte racit poate acoperi necesarul de caldura al unei case de dimensiuni normale.
Nota: 1 litru de lapte racit de la 35°C la 4°C = 1 litru de apa la 40-45°C
2) Pre-racitor cu placi (schimbator de caldura) pentru preracirea laptelui introdus in tanc
3) Tanc de acumulare / tanc-in-tank (puffer) pentru stocarea apei calde produsa de recuperatorul de caldura
4) Incalzitor electric pentru apa calda necesara in spalarea tancurilor
- Regulator de capacitate la cantitati mici de lapte
La o cantitate mica de lapte, atunci cand o mare parte din suprafe?ele vaporizatoarelor nu sunt in contact cu laptele, exista un risc de inghetare. Regulatorul de capacitate asiguraca ca racirea este controlata, astfel incat suprafetele sa nu inghete.
- Masurator de conductibilitate la solutii de igienizare
Pentru a verifica daca cantitatea corecta de detergent a fost adaugata pentru spalarea tancului, se poate instala un masurator de conductivitate. Senzorul de conductivitate se monteaza in bidonul de apa de langa pompa, iar cand detergentul este amestecat cu apa, apa este schimbata conductivitatea electrica, astfel incat cu cat mai mult detergent contine apa cu atat mai mare este conductivitatea. Masuratorul de conductivitate masoara pur si simplu conductivitatea apei si indica faptul ca cantitatea corecta de detergent este folosita.
- Doua supape de scurgere
Cand tancul de lapte este clatit la inceputul spalari se poate mai intai separa apa de clatire printr-o supara de golire suplimentara si sa fie utilizata, de exemplu, ca apa de baut pentru vitei.
- Unitati de comanda, spalare si monitorizare automata, grupuri frigorifice adaptate dupa necesitate de racire si stocare individuala, boilere tanc in tanc, etc.
Recuperator de caldura Interpac
Pre-racitor cu placi
Tanc de acumulare
Incalzitor electric pentru apa calda
1